Gillar du pizza? Då har vi hittat paradiset till dig. Napolitansk pizza på Lidingö, där den tjocka och frasiga lite brända kanten och högkvalitativa råvaror är så utmärkande. I en fantastisk lokal precis vid havet ligger en av Stockholms, kanske Sveriges, bästa pizzerior. Atmosfären är avslappnad och opretentiös även om målet är att du ska gå härifrån med en läskande längtan efter nästa gång. Till napolitanska pizzor använder man ett mjöl med helt andra egenskaper än det mjöl som man använder till ”svenska pizzor”. På 450 Gradi kalljäser man dessutom degen i 72 timmar innan den används, vilket gör att den blir mogen och därför kommer du inte få den ”pizzamätta” känslan i magen. En napolitansk pizza måste bakas i 400-500 grader, vilket gör att man kan ha pizzan i ugnen i max 90 sekunder. Den korta baktiden gör att råvarorna behåller sin fina smak bättre. Tomatsåsen görs alltid på San Marzanotomater, ett område utanför Neapel.

Passa också på att njuta av den fantastiska vinlistan komponerad av Richard Juhlin. En riktigt bra pizza är bäst tillsammans med ett gott glas vin!

Typ av kök: Napolitansk pizza
Grundad: 2015
Antal platser: 50 st + 90 st ute
Köksmästarens favorit: Januaripizza – en vit pizza med mozzarella, fårost, salsiccia, vitlöksolja, chiliolja, friarielli, rödlök, basilika, oregano och citron
Öppettider: Mån-tis stängt, ons-tor 16:00-21:00, fre 16:00-22:00, lör-sön 12:00-21:00
Adress: Periskopvägen 19, Lidingö
Telefon: 08-766 64 60
Hemsida: www.450gradi.se

425 krBeställ