På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar Henrik Norström med team en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen. Med en ljus, öppen lokal och ett tillgängligt prisläge är ambitionen att många ska kunna uppleva hantverket på Lux.

– Hos Lux Dag för Dag får gästerna uppleva svenska råvaror när de är som bäst. Vi serverar plommon när de är som allra saftigast, bock när jaktlyckan varit god och fänkål när den nyss skördats. Menyn kommer därför att skifta från dag till dag och rätterna serveras enkelt presenterade. Stämningen är familjär och generös och det är lätt att bara slinka in. Det ska vara okomplicerat och glädjefyllt att besöka oss på Lux Dag för Dag, säger Henrik Norström, kreativ ledare.

Typ av kök: Svenskt med europeiska smaker
Grundad:  2013
Antal platser: 75
Köksmästarens favorit: Nyfiskad gös från Ängsö med säsongstillbehör
Öppettider: tis–fre 11:30–14:00, 17:00–23:00, lör 17:00–23:00
Adress: Primusgatan 116, Lilla Essingen
Telefon: 08 – 619 01 90
Hemsida: www.luxdagfordag.se

385 krBeställ