Piga är ursprungligen ett annat ord för flicka som utförde husligt arbete i sin arbetsgivares hem eller lantbruk. Att sköta ett hushåll under förindustriell tid var ingen enkel sak. Korna skulle mjölkas, brödet bakas, djur slaktas och all mat beredas från grunden. Pigan arbetade närmare sexton timmar om dagen för att se till att alla mål mat stod på bordet.

På Piga har man låtit sig inspireras av pigans hårda arbete och delar med sig av kunskap från hennes tid. Smaker, tekniker och traditioner från runt om i landet återanvänds och med ett modernt utförande ges nytt liv åt gamla som nya svenska klassiska recept.

Här lagas all mat från grunden och du erbjuds ett trendigt kök efter säsong i en miljö där gammalt och tryggt möter morgondagens design. Piga är den nya sortens vin- och matbar där du är lika bekväm ensam som i sällskap. Ät stora eller små rätter, delikatesser eller ta en cocktail i den välfyllda baren. Det är bekvämt, gott och väldigt trevligt att besöka en modern piga.

Typ av kök: Modernt svenskt
Grundad:  2015
Antal platser: Matsal 45 st + ute 55 st
Köksmästarens favorit: Det säsongens färskaste råvaror kan inspirera till
Öppettider: Mån-fre 17:00-23:00, lör-sön 13:00-23:00
Adress: Ostindiefararen 11
Telefon: 031-23 04 44
Hemsida: www.restaurangpiga.se

395 krBeställ