På Rutabaga skapar Mathias Dahlgren sin vision om framtidens kök med lakto-ovovegetariska rätter i världsklass. Restaurangen har en avslappnad och livlig atmosfär med puls och högt tempo som ger en varm och välkomnande upplevelse. Menyn utmärks av kvalitativa råvaror tillsammans med en öppenhet inför såväl hela världens matkulturer som nya smaker och innovationer. Menyerna består av rätter som kan delas, kombineras eller ätas var för sig. I mötet och samarbetet mellan kocken och bartendern tas en ny typ av drinkar fram med såväl alkoholfria alternativ som alkoholberikade.

På Rutabaga finns även ett Chef’s Table där gästerna kan se hantverket på nära håll och samtidigt föra ett samtal med kocken som tillagar maten framför gästen.

Här gäller 250 kr avdrag på stora menyn.

Typ av kök: Vegetariskt med hela världen som inspiration
Grundad: 2017
Antal platser: 56 st
Köksmästarens favorit: Rårivna morötter Vietnam, jordnötter, chili, koriander
Öppettider: Tis-lör 17:30-00:00, sön-mån stängt
Adress: Södra Blasieholmshamnen 6
Telefon: 08-679 36 84
Hemsida: www.mdghs.se

425 krBeställ