Rök och eld är grundtanken i matlagning här. Idéen föddes på en resa i Texas där man på riktigt förstod vad BBQ verkligen handlar om. Långtidsrökning i häftiga hemmabyggda ”smokers”, som förvandlar tuffa köttstycken till något helt magiskt.

Att kombinera denna tillagningsmetod med den gamla svenska röktraditionen, var ett naturligt val, då det legat ett fiskrökeri just på udden där The Old Smokehouse ligger. Det var Georg Bexander som på 50-talet började röka sin nyupptagna böckling på Smedsudden och med stolthet kan man också presentera deras fisk och räkor på menyn. Samtidigt som man försöker arbeta med säsongens råvaror. Utöver BBQ och rökt fisk kan du inspireras av den amerikanska södern här. Det är nytänkande samtidigt som man värnar om gamla traditioner.

Typ av kök: BBQ (Amerikansk/svensk-fusion)
Grundad: 2015
Antal platser: 85 st + ute på sommaren
Köksmästarens favorit: Säsongens trerätters meny
Öppettider: Mån-tor 11:30-22:00, fre 11:30-23:00, lör 12:00-23:00, sön 12:00-22:00
Adress: Smedsuddsvägen 1, Saltsjö-Boo
Telefon: 08-715 00 45
Hemsida: www.theoldsmokehouse.se

425 krBeställ